Image

Žarulje

LED žarulje su moderni izvor svjetlosti koji koristi tehnologiju dioda koje emitiraju svjetlost (LED - Light Emitting Diode). Ova tehnologija je znatno efikasnija od starijih vrsta rasvjete kao što su žarulje s žarnom niti i fluorescentne žarulje, jer proizvodi više svjetlosti po potrošenom vatima energije. LED žarulje dolaze s različitim tipovima grla, a neki od najčešćih su E27, E14, GU10, G9 i G4. Oznake se odnose na vrstu i veličinu grla, odnosno utičnice žarulje.
  1. E27: Ovo je standardno grlo koje se najčešće koristi za kućnu rasvjetu. "E" oznaka dolazi od Edissona, tvorca ovog grla, a broj 27 odnosi se na dijametar grla u milimetrima.
  2. E14: Slično kao i E27, ali manje. Koristi se za manje lampe i dekorativnu rasvjetu.
  3. GU10: Ovo grlo koristi dvije ravne metalne "nogice" koje se uklapaju u odgovarajuće grlo. Često se koristi za reflektore i rasvjetu koja zahtijeva preciznije usmjeravanje svjetlosti.
  4. G9 i G4: Ove dvije vrste grla koriste dvije tanke žičane "nogice" za priključak. Često se koriste za kompaktne i dekorativne svjetiljke.
Osim LED žarulja, postoje i druge vrste žarulja kao što su žarulje sa žarnom niti, halogene žarulje, kompaktne fluorescentne žarulje (CFL) i fluorescentne cijevi. Svaka od ovih vrsta ima svoje prednosti i nedostatke u pogledu energetske efikasnosti, trajanja, kvalitete svjetlosti, cijene i utjecaja na okoliš. LED žarulje se generalno smatraju najboljim rješenjem jer su energetski efikasne, dugotrajne i proizvode visokokvalitetnu svjetlost.
Image
Žarulje E27

Žarulje E27 su tip žarulja koji se široko koristi u rasvjeti. Oznaka E27 označava standardno grlo Edison s promjerom navoja od 27 milimetara. To je najčešći tip grla za kućne žarulje.

Pogledaj ponudu
Image
Žarulje E14

Žarulje E14 su čest tip žarulja koji se koristi u rasvjeti. Oznaka E14 označava standardno grlo Edison s promjerom navoja od 14 milimetara. To je manje grlo u usporedbi s E27 žaruljama.

Pogledaj ponudu
Image
Žarulje GU10

Žarulje GU10 su vrsta žarulja koja se često koristi u rasvjeti u domovima, uredima i drugim prostorima. GU10 označava standard grla s dva “pina” koji su udaljeni 10 mm jedan od drugog.

Pogledaj ponudu
Image
Žarulje G9

Žarulje G9 su vrsta malih žarulja koje se često koriste u rasvjeti, posebno u ugradbenim svjetlima, lusterima i drugim modernim svjetiljkama. Oznaka G9 označava standardno grlo s dvije “zakrivljene” igle koje su udaljene 9 mm jedna od druge.

Pogledaj ponudu
Image
Žarulje G4

Žarulje G4 su mali tip žarulja koje se često koriste u rasvjeti, posebno u ugradbenim svjetlima, lusterima, reflektorima i drugim modernim svjetiljkama. Oznaka G4 označava standardno grlo s dvije igle koje su udaljene 4 mm jedna od druge.

Pogledaj ponudu
Image
Ostale žarulje

Pogledaj ponudu i ostalih led žarulja koje dolaze s manje zastupljenim grlima kao što su npr. R7S…

Pogledaj ponudu

Prikazujemo 1–12 od 123 rezultata