Image

LED trake

LED Trake su najmoderniji način osvjetljenja interijera ali i vanjskih prostora. LED je kratica od Led Emitting Diode što u prijevodu znači diode koje emitiraju svjetlost. LED tehnologija svojim prednostima i praktičnosti u upotrebi sve više izbacuje klasične načine osvjetljenja. Tako danas Led tehnologiju možemo pronaći ne samo u rasvjeti doma već i u najmodernijim tehnologijama. Tako LED dolazi u svim novim TV uređajima, mobilnim uređajima i mnogim drugim.

Vrste LED traka

Led trake dolaze u mnogim varijantama. Tako LED Traka može biti namijenjena za unutarnju upotrebu i kao takva dolazi sa zaštitom IP20 i za vanjsku upotrebu sa IP65 stupnjem zaštite koja mora biti otporna na vanjske utjecaje kako ne bi došlo do oštećenja dioda. Trake razlikujemo i po boji svjetlosti koju emitiraju, gustoći čipova, te snazi koju koriste za stvaranje svjetlosti.

Kako pravilno izabrati LED traku

Kod odabira Led trake najprije treba provjeriti dali traka dolazi u bilo kakav doticaj s vlagom ako da onda je pravi odabir za vas traka s visokim stupnjem zaštite IP65. Ako traku montirate u suh prostor bez vanjskih utjecaja možete izabrati i traku sa zaštitom IP20. Sljedeća stvar kod odabira je duljina i snaga LED Trake kako bismo mogli odrediti  LED NAPAJANJE koje je neophodno za pravilan rad.
Filtriraj prema:

Prikazujemo 1–12 od 60 rezultata